ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei

14:28 | 05.08.2022 Categorie: Oficial

Chișinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas. Șeful Legislativului i-a mulțumit diplomatului pentru munca și contribuția personală la dezvoltarea Republicii Moldova, asigurându-l de toată aprecierea și recunoștința poporului nostru, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

”Excelența Sa este un bun prieten și promotor al intereselor țării noastre. Mandatul domnului Kudzmanas se remarcă prin zeci de proiecte importante deja realizate în Republica Moldova și altele care se află în derulare”, a subliniat președintele Parlamentului.  

În cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la UE. Totodată, Igor Grosu a apreciat înalt asistența oferită de Lituania țării noastre în implementarea reformelor structurale. ”Vom continua să colaborăm la fel de strâns cu Lituania. Republica Lituania este un exemplu în multe sectoare cheie, ca eficiența și independența energetică, combaterea dezinformării, domenii care astăzi sunt de o importanță strategică pentru țara noastră, într-un context geopolitic foarte dificil”, a menționat speakerul.

La rândul său, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas a dat asigurări că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Foto: Parlament

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!