ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru prima dată Mongolia a acordat R. Moldova autorizații de transport de mărfuri

15:44 | 05.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Mongolia a acordat în premieră Republicii Moldova autorizații pentru efectuarea transportului internațional de mărfuri, a anunţat astăzi Agenția Națională Transport Auto (ANTA), transmite MOLDPRES.

„Datorită multiplelor adresări și interesului sporit al operatorilor de transport din țara noastră privind efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Mongoliei, Agenția Națională Transport Auto, în lipsa unui acord interguvernamental, primește răspuns la solicitările de acordare a autorizațiilor pentru anul curent”, conform sursei citate.

Astfel, Ministerul Dezvoltării Drumurilor și Transportului al Mongoliei își arată deschiderea și disponibilitatea pentru cooperare, oferind un contingent de 20 autorizații pentru transportul bilateral/tranzit și 10 autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe, indică ANTA.

Autorizațiile sunt valabile până la 31 ianuarie 2023

img22005916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!