ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în satul Gura Bîcului

16:50 | 05.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a vizitat astăzi satul Gura Bîcului, raionul Anenii-Noi, localitate amplasată în perimetrul Zonei de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, vicepremierul a discutat situația la zi cu reprezentanții administrației publice locale și ai subdiviziunilor desconcentrate, locuitori ai satului, fermieri, agenți economici.

În cadrul dialogului au fost relevate unele probleme cu care se confruntă populația din localitate, precum necesități de îmbunătățire a condițiilor de funcționare a instituțiilor publice și de învățământ.

De asemenea, a fost atrasă atenția asupra unor aspecte care ar limita accesul populației la unele servicii publice din cauza neglijării de către agenții economici a obligațiilor prevăzute de legislația în vigoare.

În intervenția sa, vicepremierul a dat asigurări că problemele enunțate vor fi transmise autorităților competente pentru a fi analizate și soluționate.

Au fost remarcate proiectele implementate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării în perioada anilor 2013-2022, în cadrul cărui primăria Gura Bîcului a beneficiat de implementarea a 8 proiecte, astfel fiind construite sisteme de iluminare stradală, amenajată o zonă de recreere, renovat acoperișul casei de cultură, au fost reparate încăperile muzeului de istorie și etnografie al satului, iar în anul curent va fi reabilitată infrastructura de alimentare cu apă potabilă din localitate.

Pe parcursul vizitei, Oleg Serebrian a vizitat gimnaziul „Gura Bîcului”, biblioteca publică cărora au fost donate cărți, casa de cultură, oficiul medicilor de familie și muzeul de istorie și etnografie.

Un popas a fost făcut și la podul peste râul Nistru care leagă localitățile Gura Bîcului și Bîcioc, deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni.

Foto: Biroul de reintegrare

img22005918

img22005918

img22005918

img22005918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!