ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Pavel Guțu a împlinit 70 de ani

18:28 | 05.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Artistul plastic Pavel Guțu, stabilit de mai mulți ani în Italia, își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare, informează MOLDPRES.

Potrivit vicepreședintelui Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, Pavel Guţu este un specialist de marcă în domeniul artei monumentale şi a picturii de şevalet. „Şi-a expus lucrările în toată Europa. Are un stil propriu, inconfundabil, şi o viziune nouă, originală. Este un maestru al culorii”, a accentuat Dumitru Bolboceanu.

Specialiști în materie consider că în pictura de şevalet şi cea monumentală a lui Pavel Guţu predomină interesul pentru arta conceptuală, apropiind realitatea tradiţională a motivelor de alegoria suprarealistă.

Pavel Guţu s-a născut pe 6 august 1952 în satul Kamâşovka (Hagi-Kurda), Ucraina. În 1982 a absolvit Academia de Arte din Kiev (secţia monumentală). În anii 1982 - 1996 este profesor la Colegiul Republican de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”.

Din 1993 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova şi al Fondului AIAP din Bucureşti, iar din 1996 – membru al AIAP UNESCO. A expus lucrări în R. Moldova, România, Italia, Franţa, Elveţia şi în alte ţări. Din 2002 este stabilit cu traiul în oraşul Sondrio, Italia. 

img22005919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!