ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Securitatea națională și gestionarea crizelor au fost abordate în cadrul unei instruiri organizate sub egida Președinției

18:32 | 05.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Un seminar în domeniul securității naționale și gestionării crizelor, organizat sub egida Președinției Republicii Moldova, s-a desfășurat în zilele de 4-5 august la Ministerul Apărării. Instruirea a întrunit oficiali guvernamentali din instituțiile cu prerogative în domeniul securității naționale, dar și ONG-uri de profil, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul adresat participanților, consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a menționat că Republica Moldova se află într-un proces de însușire a lecțiilor în contextul războiului din Ucraina și al crizei refugiaților, și de reconsiderare a managementului interinstituțional al securității naționale. Aceasta va consolida reziliența țării și capacitățile instituțiilor de a face față crizelor. „Acest exercițiu comun al instituțiilor statului și al societății civile va rezulta într-un plan concret prin care Guvernul și societatea devin și mai puternici, și mai determinați pentru apărarea valorilor democratice și libertății”, a accentuat Dorin Recean.

Seminarul a fost organizat de Secretariatul Consiliului Suprem de Securitate, Ministerul Apărării și Centrul European pentru Studii în domeniu Securității „George C. Marshall” și a abordat teme privind Strategia Securității Naționale, gestionarea crizelor la nivel interinstituțional și comunicarea strategică în domeniu.

Foto: Președinție

img22005921

img22005921

img22005921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!