ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Israelul a bombardat Fâșia Gaza după ce gruparea Jihadul Islamic a lansat peste 100 de rachete

09:31 | 06.08.2022 Categorie: Externe

Tel Aviv, 6 aug. /MOLDPRES/. Forţele israeliene au continuat să bombardeze Fâşia Gaza, iar gruparea armată Jihad Islamic să tragă rachete spre statul evreu la primele ore ale zilei de sâmbătă, cel mai grav acces de violenţă locală de la un scurt război de anul trecut, transmite digi 24.ro, preluat de MOLDPRES.

Armata israeliană estimase că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic în loviturile sale care au început vineri după-amiază, vizând în special locuri de fabricare a armelor, potrivit acesteia. Ministerul Sănătăţii de la Gaza a raportat zece morţi, "printre care o fetiţă de cinci ani", şi 79 de răniţi.

Brigăzile Al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au spus că au lansat vineri "peste 100 de rachete" spre teritoriul israelian ca "prim răspuns" la atacurile israeliene care l-au ucis unul dintre liderii grupării, Taysir al-Jabari.

În Israel, sirenele de alarmă continuă să sune în localităţile din sud, dar nu au fost identificate victime sau pagube în urma tirului de rachete, a informat armata.

În prima sa apariție publică de la declanșarea operațiunii „Breaking Dawn” în Gaza, premierul Yair Lapid a declarat că lupta „va dura atât timp cât va fi nevoie”, iar guvernul are o politică de toleranță zero pentru orice tentativă de atac dinspre Gaza împotriva Israelului.

El a precizat că Israelul nu este interesat de o campanie militară de amploare, dar nu va ezita să se angajeze într-o astfel de campanie dacă este necesar.

„Israelul a desfășurat o operațiune antiteroristă precisă împotriva unei amenințări imediate. Lupta noastră nu este cu locuitorii din Gaza. Jihadul Islamic este un proxy iranian care vrea să distrugă statul Israel și să ucidă israelieni nevinovați. Șeful Jihadului Islamic se află la Teheran în acest moment. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra poporul”, a spus Lapid.

Foto: digi24.ro

 

img22005925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!