ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcţionari din centrul ţării au fost instruiţi cum să procedeze în situaţii de criză

09:37 | 06.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat din Regiunea de Dezvoltare Centru au fost instruiţi cu privire la acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut. Instruirea a avut loc în perioada 4-5 august, cu susţinerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova, transmite MOLDPRES.

Scopul atelierului a fost de a pregăti reprezentanții instituțiilor publice asupra regulilor de comportare şi metodele principale de protecţie în caz de situaţii excepţionale, metodelor de acordare a primului ajutor medical, regulilor de utilizare a mijloacelor individuale şi colective de protecţie.

„Pe durata perioadei de instruire, participanții au fost informați cu privire la regulile și comportamentul individual cu privire la gestionarea situațiilor cu risc crescut și metodele optime de acordare a primului ajutor pentru fiecare caz în particular. Lecțiile teoretice au fost însoțite de un șir de exerciții practice, iar persoanele participante la sesiunile de instruire vor disemina ulterior informațiile și experiențele însușite și către alți factori din comunitate”, a explicat Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul „Pachet de suport pentru Regiunea de Dezvoltare Centru drept răspuns la situații de urgență" este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Centru

img22005926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!