ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-au împlinit 77 de ani de la primul atac nuclear din istorie

09:37 | 06.08.2022 Categorie: Externe

Tokyo, 6 aug. /MOLDPRES/. Pe 6 august 2022 se împlinesc 77 de ani de când avionul american Enola Gay a lansat bomba atomică "Little Boy" asupra orașului japonez Hiroshima, transmite MOLDPRES cu referire la digi24.ro.

Atacul asupra orașului Hiroshima a fost primul cu bombă nucleară lansat vreodată asupra unui oraș.

"Little Boy" a făcut aproximativ 140.000 de morţi. O parte din victime au fost ucise pe loc şi multe altele au murit din cauza rănilor sau a radiaţiilor în săptămânile şi lunile care au urmat.

Trei zile mai târziu, pe 9 august, o a doua bombă atomică americană - "Fat Man" - a fost lansată asupra orașului Nagasaki, provocând încă 74.000 de morţi.

La data atacurilor, războiul se încheiase în Europa, întrucât Germania capitulase, însă Japonia încă se afla în stare de conflict cu trupele aliate.

Cele două deflagranții atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe 15 august 1945, la șase zile de la al doilea atac nuclear, împăratul japonez Hirohito a anunţat capitularea în faţa Aliaţilor.

Foto: si.edu

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!