ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile britanice afirmă că războiul din Ucraina „este pe cale să intre într-o nouă fază”

12:11 | 06.08.2022 Categorie: Externe

Londra, 6 aug. /MOLDPRES/. După o analiză minuțioasă a situației din Ucraina, ministerul britanic al Apărării conchide că războiul din Ucraina este pe cale să intre într-o „nouă fază”, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

În raportul ministerului britanic al Apărării este menționat că „forțele ucrainene își concentrează țintele asupra podurilor, depozitelor de muniții și legăturilor feroviare cu o frecvență din ce în ce mai mare în regiunile sudice ale Ucrainei. Inclusiv racordul feroviar de importanță strategică care leagă Herson de Crimeea ocupată de Rusia, folosind aproape sigur o combinație de efecte de blocare, avariere, degradare, negare, distrugere și întrerupere pentru a încerca să afecteze capacitatea Rusiei de a se realimenta din punct de vedere logistic”. Se pare că războiul este pe cale să intre într-o „nouă fază”, avertizează experții militari britanici.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se pe o linie de front de aproximativ 350 km care se întinde spre sud-vest, de lângă Zaporojia până la Herson, paralel cu râul Nipru. Convoaie lungi de camioane militare rusești, tancuri, artilerie tractată și alte arme continuă să se îndepărteze din regiunea ucraineană Donbas și se îndreaptă spre sud-vest”, se arată în raport.

Experții prognozează o confruntare de proporții între forțele ucrainene și ruse către mijlocul lunii august.

Foto: telegram

img22005930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!