ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou parc public va fi amenajat la Soroca, cu susținerea USAID

09:10 | 08.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. În municipiul Soroca va fi construit un nou parc, a anunţat ieri Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite MOLDPRES.

„În curând, sorocenii se vor bucura de un nou parc public, amenajat cu suportul USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Plimbările la aer liber, întâlnirile cu prietenii și momente de neuitat alături de cei dragi vor putea fi petrecute într-un spațiu verde și primitor, proiectat cu grijă și amenajat după standardele moderne”, indică sursa citată.

Parcul va fi situat în partea de nord a orașului Soroca, pe o suprafață de aproximativ şase mii metri pătraţi. „Amenajarea include lucrări de pavare a trotuarelor, montare a sistemului de iluminat public stradal, instalarea băncilor și coșurilor de gunoi, precum și amenajarea spațiilor verzi”, conform USAID.

Valoarea proiectului este de 90 de mii de dolari, dintre care 55 de mii sunt oferiți de USAID Moldova, iar restul sunt contribuție locală.

Construcția unui parc modern a fost identificată drept prioritate de către locuitorii orașului Soroca, în cadrul sesiunilor pe planificare strategică, realizate cu suportul Programului Comunitatea Mea.

Foto: USAID

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!