ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 695 mln de lei în ultima săptămână

09:20 | 08.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. În perioada 1-7 august, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 695,1 milioane de lei (circa 34,7 milioane de euro), mai mult cu 17% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,7% din totalul sumei încasate în această perioadă. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 549 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 90 307 traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă au fost constatate 57 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 151 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 19 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 22,2% față de încasările din aceeași perioadă a anului trecut. 

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!