ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania supără Ucraina după ce refuză să arate tancurile rusești distruse în război

10:03 | 08.08.2022 Categorie: Externe

Berlin, 8 aug. /MOLDPRES/. Guvernul de la Berlin nu dorește ca tancurile și echipamentele militare rusești distruse de armata ucraineană să fie expuse în fața ambasadei Rusiei. Evenimente similare au avut deja loc în mai multe capitale europene. Atitudinea autorităților din Berlin a fost criticată de ambasadorul ucrainean în Germania, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Pe parcursul ultimilor luni, la Kiev, Varșovia, Poznan și Praga au fost organizate expoziții similare.

Germania a respins o cerere ca o expoziție cu echipamente militare rusești distruse în Ucraina să fie organizată în oraș.

Andriy Melnyk, ex-amabasador al Ucrainei în Germania, a criticat această decizie: "Anularea [expoziției] este scandaloasă! Fac apel la primarul Franziska Giffey și la Biroul raional Mitte pentru a schimba această decizie ciudată și a permite o expoziție de tancuri la Berlin. Aceasta ar însemna o solidaritate reală cu Ucraina".

În cadrul evenimentului au fost expuse trofee de război care include tancuri, rachete, obuze cu care rușii au atacat și bombardat orașele ucrainene de la începutul războiului și pe care armata ucraineană le-a distrus și capturat.

Ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Denis Monastyrsky a declarat că "această expoziție demonstrează cât de vital este pentru ucraineni sprijinul din partea țărilor partenere. Propagandei ruse îi place să sperie oamenii că tancurile lor ar putea ajunge la Praga, Berlin sau Paris. Ucrainenii demonstrează că pot ajunge doar sub formă de fier vechi".

Foto: reuters.com

img22005950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!