ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale noi

12:07 | 08.08.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 16 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Registrului de Stat al Alegătorilor, în total, la urne sunt așteptați 6 005 votanți: în satul Sălcuța, raionul Căușeni – 3 717 persoane, în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia – 1 278 de persoane și în comuna Braniște, raionul Râșcani – 1 010 persoane.

Conform CEC, principalele acțiuni în perioada electorală sunt: constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, organizarea votării și totalizarea rezultatelor scrutinului.

Perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar.

Pe 16 octombrie vor avea loc alegeri locale noi pentru alegerea primarilor în trei localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni, comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Râșcani.

Foto: CEC

img22005953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!