ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Ungheni, Comrat și Taraclia vor beneficia de consultații medicale gratuite

14:00 | 08.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici specialiști vor oferi gratuit în perioada 8 – 12 august consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Ungheni, Comrat și Taraclia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, în săptămâna curentă complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în localitățile din raionul Ungheni: Rădenii Vechi, Pârlița, Cornești, Valea Mare, Măcărești – Costuleni, iar screening-ul glandei mamare va fi efectuat în raioanele Comrat și Taraclia.

Tot în această săptămână, vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor în mun. Taraclia și Vulcănești.

Conform sursei citate, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 870 de persoane, dintre care 618 persoane – screening pulmonar, 192 de femei screening-ul mamar și 60 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Foto: unica.md

img22005958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!