ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au prognozat în a doua decadă din august vreme caniculară

15:36 | 08.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. A doua decadă de august va începe cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius şi cer variabil, la nord şi centru cu precipitații, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), săptămâna curentă va fi caracterizată de valori termice caniculare, cu maxime pe întreg teritoriul până la 32 grade Celsius, ziua. Noaptea, vom avea temperaturi de 15-22 grade Celsius, cel mai răcoare fiind, tradițional, în nordul ţării.

Pe parcursul acestei săptămâni sunt posibile ploi cu descărcări electrice, preponderent în regiunile de centru şi nord.

Conform specialiştilor SHS, în luna august temperatura medie lunară a aerului variază pe teritoriul Republicii Moldova de la +19ºC, la nord, până la +21ºC, la sud. Cea mai rece lună august pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1976, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +15,3ºC (Briceni) şi +17,8ºC (Tiraspol, Comrat). Cea mai caldă lună august a fost în anii 1946, 1992 şi 2015, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +22,9ºC (Briceni) şi +25,7ºC (Comrat).

Până pe 12 august, pe întreg teritoriul ţării este valabil Cod Galben de pericol excepțional de incendiu.

Foto: usatoday.com

img22005962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!