ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a convocat coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale din partea Chișinăului

16:22 | 08.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a convocat astăzi în ședință coordonatorii din partea Chișinăului în grupurile de lucru sectoriale, în cadrul căreia au fost abordate temele actuale de pe agenda negocierilor, abordările autorităților pe marginea acestora, propuneri și opțiuni viabile de rezolvare a acestora în interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

De asemenea, s-a solicitat intervenirea cu inițiative pertinente și permanente în vederea manifestării proactive a Chișinăului în negocieri, identificarea soluțiilor tehnice și funcționale la cele mai stringente probleme, precum și promovarea priorităților politicii guvernamentale de reintegrare a țării.

La fel, a fost reiterată necesitatea coordonării constante a tuturor măsurilor planificate, antrenarea în ședințele comune ale experților de pe ambele maluri a funcționarilor cu experiență și abilități relevante, precum și determinarea unui calendar estimativ de convocare a reuniunilor grupurilor de lucru sectoriale.

În anul curent, pe platforma grupurilor de lucru sectoriale au avut loc nouă ședințe, cei mai activi fiind experții din sfera ocrotirii sănătății (patru ședințe).

Foto: Biroul de reintegrare

img22005967

img22005967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!