ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arheologii au descoperit 14 morminte antice în provincia centrală Hunan din China

11:32 | 09.08.2022 Categorie: Externe

Beijing, 9 aug. /MOLDPRES/. Arheologii au descoperit 14 morminte în provincia Hunan din centrul Chinei. Acestea datează din perioada dinastiilor Han de Est și Tang, transmite MOLDPRES cu referire la romanian.cri.cn.

Potrivit Institutului Provincial de Arheologie și Relicve Culturale, cercetătorii au făcut săpături la opt morminte depistate în apropierea orașului Leiyang, în care au descoperit peste 130 de obiecte din ceramică, porțelan și bronz.

Șeful echipei de cercetători, Chen Bin, a menționat că șase morminte din dinastia Han de Est au fost construite din cărămidă, iar trei dintre acestea aparțin unei singure familii. „Totodată, arheologii au descoperit un șanț la 4,5 metri la vest de cel mai mare mormânt. Șanțul are o lățime de 0,9 metri, lungimea de aproape 15 metri și adâncimea de aproximativ 0,1 metri. Acesta ar putea reprezenta linia de demarcare a cimitirului familial”, a spus Chen Bin.

Echipa de arheologi a remarcat că această săpătură are o importanţă deosebită pentru prezentarea  obiceiurilor funerare ale locuitorilor din sudul provinciei Hunan, precum şi a nivelului de dezvoltare economică şi a schimburilor culturale din acea perioadă.

Foto: romanian.cri.cn

img22005995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!