ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au finalizat urmărirea penală în privința lui Igor Dodon, învinuit în dosarul ,,Energocom”

14:16 | 09.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat astăzi că a finalizat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale denumite generic „Energocom”, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, învinuitul și apărătorii săi s-au prezentat în fața procurorilor din cadrul Procuraturii Generale, unde au fost informați în modul prevăzut de lege despre finalizarea acțiunilor de urmărire penală. Astfel, după aducerea la cunoștință învinuitului despre finisarea urmăririi penale, s-a stabilit un grafic cu privire la locul și termenul în care aceștia pot lua cunoștință de materialele urmăririi penale.

Conform PG, în cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu,  de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Fostul președinte este suspectat că în perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului, a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al SA „Energocom” cu o companie străină din Ungaria, a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în volum de 2 320 000 000 kw/h, contrar prevederilor legale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!