ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a donat Republicii Moldova un milion de pastile de iodură de potasiu

17:04 | 09.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că în urma discuțiilor purtate de ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, cu omologul său din România, Alexandru Rafila, statul vecin a donat țării noastre peste un milion de pastile de iodură de potasiu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ centrelor de sănătate publică, care le vor distribui centrelor de sănătate din teritoriu, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

Ministerul Sănătății reiterează că, în prezent, nu există pericol radiologic și a îndemnat populația la calm.

Foto simbol

img22006006

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!