ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:31 | 09.08.2022 Categorie: Comunicate

Forumul Internațional al Tinerilor „Youth for the Democratic Future”

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Astăzi, 9 august, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au participat la ceremonia de deschidere a Forumului Internațional al Tinerilor „Youth for the Democratic Future”, organizat la Ștefan Vodă – oraș desemnat „capitala tineretului” în anul 2022.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Youth Activation Program 2.0”, implementat de Asociația Internațională a Tinerilor, cu suportul Echipei de Voluntari OameniiV Ștefan Vodă, în parteneriat cu Primăria Ștefan Vodă, Consiliul raional Ștefan Vodă, dar și cu sprijinul Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

La eveniment s-au adunat participanți din România, Republica Cehă, Spania și Ucraina, dar și reprezentanți ai organizațiilor internaționale care, pe parcursul a 3 zile, se vor implica în cadrul sesiunilor tematice și a panelurilor de discuții referitoare la consolidarea sectorului de tineret în Republica Moldova, dezvoltarea parteneriatelor dintre organizațiile naționale de tineret și structurile internaționale, crearea și fortificarea unei comunități internaționale a tinerilor ș.a.

La forum au fost prezenți mai mulți oaspeți de onoare: președinta Republicii Moldova Maia Sandu, consiliera Aparatului Președintelui Valentina Chicu, precum și deputații Marcela Nistor și Ersilia Quatrawi. În cadrul unui panel de discuții, președinta Maia Sandu a abordat subiecte privind problemele actuale ale sectorului de tineret din Republica Moldova, accentuând rolul tinerilor în dezvoltarea unei societăți prospere, bazate pe principii de pace, democrație și libertate.

În cadrul forumului, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu a menționat despre importanța implicării tinerilor în procesele decizionale, precum și despre necesitatea stabilirii unei conexiuni dintre sectorul de tineret și administrația publică locală, prioritate regăsită și în cadrul Programului „Capitala Tineretului”, organizat și finanțat de Ministerul Educației și Cercetării și ajuns la cea de-a XI-a ediție.

Forumul Internațional al Tinerilor este organizat în contextul Programului „Ștefan Vodă - Capitala Tineretului 2022” și are ca scop evidențierea necesităților stringente ale sectorului de tineret din Republica Moldova, precum și soluțiile care vin să salute inițiativele de implicare a tinerilor la dezvoltarea socială, culturală și participativă a comunității.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!