ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a vizitat satul Feștelița din raionul Ștefan Vodă

10:58 | 10.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers ieri într-o vizită de lucru la Ștefan Vodă, unde a discutat cu locuitorii satului Feștelița, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a discutat cu oamenii despre problemele care afectează întreaga țară - implicațiile războiului din Ucraina, creșterea prețurilor și criza energetică.

„Azi, la Ștefan Vodă, am discutat cu locuitorii satului Feștelița, prima localitate din țară care, datorită parcului fotovoltaic construit cu fonduri europene, își asigură pe deplin necesitățile de energie a clădirilor publice. Comunitatea a implementat și alte proiecte importante, care au schimbat fața localității și au contribuit la creșterea standardelor de viață ale oamenilor. În vara curentă Feștelița a câștigat un proiect în cadrul Programului „Satul European”, cu ajutorul căruia vor fi finalizate lucrările de construcție a sistemului de canalizare și a stației de epurare”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, președintele țării le-a comunicat cetățenilor despre măsurile de susținere a populației și businessului anunțate de Guvern pentru perioada imediat următoare și despre reformele inițiate în sectoarele-cheie, care trebuie să producă schimbări calitative pe termen mediu și lung.

Foto: Președinție

img22006030

img22006030

img22006030

img22006030

img22006030

img22006030

img22006030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!