ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Corpul de sergenți și soldați al Armatei Naționale va avea epoleți noi

10:59 | 10.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Corpul de sergenți și soldați al Armatei Naționale va avea epoleți noi. Un decret în acest sens a fost semnat de Comandantul Suprem al Forțelor Armate, președintele Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a înmânat astăzi epoleții de tip nou sergentului principal al Armatei Naționale, Andrei Cojocaru, menționând că procesul de dezvoltare și profesionalizare a efectivului de soldați și sergenți din Armata Națională va continua, iar datorită acestor modificări, gradele militare ale Armatei Naționale vor permite sporirea interoperabilităţii cu armatele altor state.

Potrivit decretului semnat de șeful statului, „însemnele de grad militar pentru efectivele de soldați și sergenți ai Armatei Naționale se compun din galoane unghiulare în formă de căprior, galoane în formă de arc concav și stele cu opt raze, ordonate în pal și unite sau nu lateral prin galoane verticale".

Foto: Ministerul Apărării

img22006031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!