ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile din ultima perioadă au afectat mai multe drumuri naționale

13:46 | 10.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Ploile abundente înregistrate în perioada 9-10 august curent au afectat mai multe sectoare de drum din diferite raioane ale ţării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în zilele de 9-10 august, în unele raioane au căzut ploi abundente, care în consecință au creat dificultăți pentru circulația transportului pe drumurile publice naționale. „Partea carosabilă, acostamentul, șanțurile de evacuare a apelor au fost înnămolite. Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți arbori. Astfel, în urma precipitațiilor au fost afectate mai multe sectoare de drum”, indică ASD.

Printre traseele afectate, drumarii au numit sectorul Chișinău: M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Dubăsari-frontiera cu Ucraina, km 94+800, a fost înnămolită partea carosabilă și acostamentul, km 99+000-km 103+000 au fost doborâți patru arbori. De asemenea, pe R4 R6-Goian-Criuleni-M1, km 1+600, a fost doborât un arbore, iar în sectorul Ialoveni: G110 Gâsca-Zolotievca-Pervomaisc-Gangura-Răzeni-M3, km 45+500-km 48+700,  cca 3,2 km a fost deteriorată parțial partea carosabilă din pietriș.

„În procesul de curățire și deblocare a drumurilor publice naționale au fost antrenate cinci utilaje speciale și implicați zece muncitori rutieri. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, a dispus unităților teritoriale SA "Drumuri” să execute lucrări de curățire a drumurilor, podețelor și a șanțurilor, precum și de evacuare a crengilor de pe acostamentele și părțile carosabile ale sectoarelor de drum afectate. Totodată, a fost dispusă evaluarea pagubelor cauzate de ploi”, rezumă ASD.

Foto: ASD

img22006036

img22006036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!