ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat redistribuirea de alocații în bugetul de stat pentru finanțarea compensațiilor ,,Prima Casă”

15:52 | 10.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a fost aprobat astăzi decizia privind redistribuirea unor alocații prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, din alocațiile bugetare aprobate pentru serviciul datoriei de stat interne, 7,9 milioane de lei se repartizează programului protecție în domeniul asigurării cu locuințe, pentru implementarea Programului de stat „Prima Casă”.

Mijloacele financiare alocate suplimentar Programului „Prima Casă” sunt destinate finanțării cererilor de compensații acceptate în cadrul acestuia. Măsura este necesară pentru a evita suspendarea finanțării cererilor de compensații acceptate în program și pentru a asigura dreptul de a beneficia de compensații bănești, tuturor beneficiarilor de credite ipotecare în cadrul Programului de stat „Prima Casă”.

Foto: Guvern

img22006042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!