ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au desfășurat noi percheziții în sudul țării într-un dosar de contrabandă cu țigări

10:46 | 11.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/, de comun cu ofițerii INI, au descins de dimineața cu alte 12 percheziții în dosarul contrabandei cu peste 3,8 milioane de țigarete, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile au avut loc în orașul Vulcănești, la niște depozite improvizate, precum și la domiciliile și în automobilele proprietarului parcării, fondatorului și administratorului companiei de transport căreia îi aparține camionul implicat în contrabandă și la doi complici. În urma descinderilor, patru persoane au fost reținute.

Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 37 și 65 de ani și sunt cetățeni ai Moldovei. Aceștia au fost conduși spre audieri, iar procurorii urmează să determine necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința lor.

În ceea ce privește rezultatul reținerii din 31 iulie și audierii șoferului camionului, acestuia i-a fost aplicat arestul la domiciliu, măsură contestată de procurorii PCCOCS la Curtea de Apel Cahul, în vederea aplicării măsurii solicitate inițial – arestul preventiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!