ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU va achiziționa 19 autospeciale de intervenție cu suportul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională

15:27 | 11.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ va achiziționa 19 autospeciale de intervenție cu suportul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA), comunică MOLDPRES.

Conducerea IGSU a avut astăzi o ședință de lucru cu pompierii și inginerii japonezi în cadrul implementării proiectului.

În cadrul ședinței, responsabilii au comunicat despre perfecționarea specialiștilor în domeniul managementului stingerii incendiilor, tactici de lichidare a focarelor, dar și eventuale cursuri de instruire a pompierilor moldoveni privind utilizarea și mânuirea autospecialelor noi, care urmează să fie procurate în cadrul programului.

Activitățile sunt desfășurate ca urmare a semnării la data de 24 iunie 2022 de către Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a Acordului de Grant pentru Proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională.

Cele 19 autospeciale de intervenție vor fi repartizate subdiviziunilor din municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei. Din totalul de tehnică achiziționată 10 vor fi autoscări și nouă autospeciale. Valoarea contractului de grant oferit de JICA este de aproape 240 milioane de lei /peste 12 mln de euro/.

Foto: IGSU

img22006063

img22006063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!