ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua Internațională a Tineretului

09:41 | 12.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Internațională a Tineretului. Cu acest prilej, în capitală vor fi organizate un șir de activități destinate tinerilor, transmite MOLDPRES.

Potrivi Primăriei municipiului Chișinău, acțiunile dedicate tinerilor sunt organizate de Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Programul va cuprinde: exerciții tehnico-practice în condiții excepționale, acțiuni desfășurate alături de salvatori și pompieri, jocuri intelectuale „Youth Ring", precum și instruiri tematice.

Totodată, va fi desfășurată o cursă de biciclete și trotinete „Velo Road Chișinău", organizată de USAID, UNICEF Moldova și Centrul de Resurse și Informare Pro Bono. Punctul de pornire va fi Centrul Municipal de Tineret din sectorul Buiucani, iar punctul final - Parcul „Valea Morilor".

De asemenea, tinerii vor avea ocazia să participe și la alte activități organizate de filialele Centrului Municipal de Tineret. În program sunt planificate activități de grup și jocuri intelectuale.

Conform Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova sunt 670,9 mii de tineri, cu vârstele cuprinse între 14 și 34 de ani. În anul 2021, numărul acestora a constituit 25,8% din populația țării.

Foto simbol

img22006073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!