ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CMC urmează să aloce 20 mln de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei din capitală

12:01 | 12.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urmează să aloce 20 de milioane de lei (circa 1 mln de euro) pentru lichidarea consecințelor intemperiei din capitală. Totodată, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a expediat un demers către Guvern prin care a solicitat alocarea a 12,5 milioane de lei pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ afectate, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul capitalei, Ion Ceban, a specificat că valoarea pagubelor crește zilnic, întrucât specialiștii continue să efectuează estimările în teren. „Ne propunem ca sâmbătă să fie finalizate lucrările de curățare, ulterior vor fi inițiate cele de salubrizare. Intervențiile urmează a fi realizate până la mijlocul săptămânii viitoare. Totodată, iluminatul va fi restabilit până duminică. Lucrările efectuate la acoperișurile caselor necesită a fi încheiate până la începerea ploilor, în sezonul de toamnă”, a spus Ion Ceban.

Potrivit primarului capitalei, pe parcursul zilei de ieri, peste 1500 de angajați ai serviciilor municipale au participat la lichidarea consecințelor intemperiei. „În zonele afectate au intervenit 150 de autospeciale. Astăzi lucrările continue. Au fost contractați mai mulți agenți economici pentru a oferi tehnica necesară pentru a efectua lucrările de defrișare și cele de evacuare. Agenții economici sunt dispuși să ne ajute și la reabilitarea instituțiilor de învățământ”, a menționat Ion Ceban.

Până în prezent, pentru lichidarea consecințelor intemperiei, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 2,5 milioane de lei.

Foto: chisinau.md

img22006080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!