ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariul minim va fi unificat în toate instituțiile din țară

12:57 | 12.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Începând cu 1 septembrie anul curent, salariul minim va fi unificat în toate instituțiile din țară. Decretul de promulgare și modificările adoptate la Legea salarizării și Codul muncii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, modificările vor asigura un cuantum minim garantat al salariului echivalent în orice instituție publică, companie privată sau entitate aflată la autogestiune.

La fel, modificările publicate vor promova creșterile salariale echitabile în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și cele monopoliste. Astfel, remunerarea muncii salariaților din unități, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, ar urma să nu fie mai mică decât salariul minim pe țară stabilit de Guvern.

Sursă: monitorul.gov.md 

img22006086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!