ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A decedat conducătorul delegației Republicii Moldova în CUC, generalul Ion Solonenco

14:58 | 12.08.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), generalul de brigadă Ion Solonenco, a decedat astăzi. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, pe o rețea de socializare, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că Ion Solonenco s-a stins din viață în după-amiaza zilei de astăzi. „O veste cruntă. Azi, a încetat să bată inima unui coleg apropiat, generalul de brigadă Ion Solonenco. Atât de neașteptat. Recent s-au împlinit 30 de ani de când s-a implicat în activitatea CUC. A fost un exemplu de disciplină, de patriotism și dedicație. Plecarea lui e o pierdere irecuperabilă și astea nu sunt niște cuvinte de circumstanță. Aduc sincere condoleanțe familiei și apropiaților”, a scris Oleg Serebrian.

Ion Solonenco s-a născut la 18 ianuarie 1935. În anul 1996, acesta a deținut funcția de viceministru al securității naționale. A fost numit apoi în funcția de consilier al directorului general al Serviciului de Informații și Securitate. În februarie 1999, generalul Solonenco a fost numit în funcția de copreședinte din partea Republicii Moldova în CUC.

În ianuarie 2005, a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii", pentru merite deosebite și înalt profesionalism în asigurarea securității statului, activitate organizatorică și obștească prodigioasă.

Foto: zdg.md

img22006093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!