ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pregătirile de noul an de studii au fost discutate cu directorii instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană

17:11 | 12.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, în comun cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și ai Biroului politici de reintegrare, a desfășurat o ședință de lucru cu participarea directorilor și a unor cadre didactice din cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost informat despre mersul implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, principalele realizări obținute de către instituțiile de învățământ în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar.

Totodată, în ceea ce privește pregătirile pentru noul an școlar, au fost puse în discuție dificultățile cu care se confruntă cele opt școli cu predare în limba română și posibile modalități de intervenție întru soluționarea acestora.

Au fost date asigurările deplinei deschideri din partea Biroului și a Ministerului Educației și Cercetării privind depunerea tuturor eforturilor necesare pentru asigurarea bunei funcționări a acestor școli, fiind convenită menținerea și în continuare a unui dialog activ în interesul elevilor, profesorilor și a desfășurării unui proces educațional calitativ.

Foto: Biroul de reintegrare

img22006098

img22006098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!