ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a fost extinsă până la 22 august

15:53 | 15.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada de până la 22 august mai multe avertizări, inclusiv Cod Roşu de scurgere scăzută, transmite MOLDPRES.

„În legătură cu lipsa precipitațiilor, precum și din cauza temperaturilor ridicate, în intervalul 15-22 august, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în râurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți de stânga ai Nistrului)”, indică SHS.

Conform sursei citate, aceasta va constitui: Cod Galben în fluviul Nistru – 35-50% din valorile medii multianuale lunare; Cod Portocaliu în râul Prut – 15-30% din valorile medii multianuale lunară; Cod Portocaliu în râurile mici – 10-20% din valorile medii multianuale lunare; Cod Roşu pe unele râuri mici – 0-10%.

În context, autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se vor înregistra până la 32 de grade Celsius şi se aşteaptă ploi.

Foto: SHS

img22006146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!