ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada ianuarie-iulie, circa 9000 de trenuri au plecat din China spre Europa

09:48 | 16.08.2022 Categorie: Externe

Beijing, 16 aug. /MOLDPRES/. În perioada ianuarie-iulie curent, circa 9000 de trenuri au plecat din China spre Europa (CE Express), ceea ce reprezintă o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, au fost expediate 869 mii de containere standard de mărfuri, cu 4% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, transmite MOLDPRES cu referire la romanian.cri.cn.

Trenurile de pe cursele China-Europa oferă servicii logistice transfrontaliere pentru a asigura un flux fluid al lanțului internațional de aprovizionare și pentru a oferi un sprijin pentru fortificarea proiectului „O centură, un drum". Astfel, în luna iulie au pornit 1517 trenuri și au fost expediate 149 mii de containere standard de mărfuri, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 11% și respectiv 12%.  

Șeful de gară al stației de vest din portul Xi'an, Bai Kuanfeng, a subliniat că, în perioada ianuarie-iunie curent, 1791 de garnituri au plecat port spre Europa. „Stația internațională Xi'an, ca stație de plecare a acestor garnituri, întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți eficiența operațională și realizează o conexiune rapidă și fără întreruperi", a spus Bai Kuanfeng.

În acest an, au fost deschise noi rute feroviar-maritime de la Xi'an, Chongqing și alte orașe chineze spre Constanța (România), care au extins sfera de acoperire a CE Express. Până în prezent, garniturile CE Express ajung în 200 de orașe din 24 de țări europene.

În paralel cu dezvoltarea transportului feroviar, sunt promovate în continuare proiectele de extindere și renovare a porturilor Alashankou, Horgos, Manzhouli, pentru a spori capacitatea de transport a fiecărui port. Astfel, în perioada ianuarie-iulie curent, volumul mediu zilnic a traficului de pe traseele din vest, centru și est a crescut cu 18,3%, 17,7% și, respectiv, 36,5% față de cel din 2020.

Foto: silkroadbriefing.com

img22006158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!