ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2022, pentru medicamente compensate au fost planificați circa 864 de milioane de lei, anunță CNAM

10:00 | 16.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. În anul curent, pentru medicamente și dispozitive medicale compensate au fost planificate aproape 864 de milioane de lei /peste 44 mln de euro/, iar circa 381 de milioane de lei au fost deja cheltuiți, comunică MOLDPRES cu referire la Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului curent, mai mult de 595 de mii de persoane au beneficiat de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, în creștere cu aproape 29 de mii comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cei mai mulți, circa 391 de mii, au primit medicamente compensate pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, iar în jur de 99 de mii – preparate antidiabetice.

Pentru compensarea medicamentelor în prima jumătate a anului, CNAM a alocat în jur de 381 de milioane de lei, cu peste 67 de milioane mai mult comparativ cu suma transferată în primul semestru al anului trecut.

În aceeași perioadă au fost prescrise şi achitate circa 2,7 milioane de reţete, cu peste 237 de mii mai mult faţă de perioada similară din 2021.

Listele de preparate și dispozitive medicale compensate pot fi găsite la medicul de familie, în farmacii, precum şi pe site-ul CNAM.

Foto: ms.gov.md

img22006161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!