ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

41 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au devenit paramedici

12:25 | 16.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. 41 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au susținut examenul de absolvire a cursului de paramedici SMURD, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, 29 de salvatori din cadrul Direcției situații excepționale Bălți, Direcției regionale căutare-salvare nr. 2, Direcției situații excepționale Soroca, Dispeceratului Nord, dar și 12 ofițeri din cadrul Direcției situații excepționale Cahul au primit certificate de calificare pentru a activa în rândul paramedicilor.

Salvatorii au susținut probe în acordarea primului ajutor medical calificat, demonstrând abilități în efectuarea manevrelor de resuscitare, imobilizarea fracturilor, aplicarea pansamentelor, manevre de hemostază, prim ajutor în caz de obstrucții severe, dar și manevre de descarcerare.

De la lansarea Proiectului SMURD în Republica Moldova, paramedicii IGSU au desfășurat peste 13 mii de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat oamenilor aflați în dificultate.

Foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!