ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au semnalat o construcție neautorizată pe traseul național Chișinău–Orhei–Bălți

12:30 | 16.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că pe drumul public național R6 Chișinău – Orhei – Bălți au fost identificate lucrări de construcţie neautorizate, transmite MOLDPRES.

“În urma situației create pe traseul R6 Chișinău - Orhei – Bălți, km 137+927 (partea dreaptă), unde un agent economic a intervenit pe șantierul în construcție, ASD a examinat situația la fața locului și a constatat că pe terenul care este aferent drumului menționat, se efectuează lucrări de construcție a diferitor obiective. Desfășurarea lucrărilor este înregistrată și pe terenurile proprietate publică a statului”, indică ASD.

Conform sursei citate, s-a constatat că în zona intersecției cu sens giratoriu, în mod abuziv, se construiește o stație de aprovizionare cu combustibil, inclusiv pe terenul proprietate publică a statului, se construiește o parcare auto, acțiunile date fiind efectuate cu încălcarea normelor de proiectare și a prevederilor Legii drumurilor.

Potrivit Autorizației, proprietarului i s-a permis construirea stației de alimentare cu carburanți conform unui proiect individual, coordonat cu administratorul drumului. Însă, în prezent se constată că proprietarul obiectivului execută lucrări de construcție a stației cu combustibil, în baza unui proiect ce nu a fost coordonat cu ASD, fapt ce contravine Autorizației, prescripției tehnice și proiectului de execuție.

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, care este responsabilă de întreținerea, reparația și administrarea drumurilor naționale, atenţionează agenții economici și persoanele fizice să nu efectueze lucrări neautorizate, să nu desfășoare activități comerciale în zona de siguranță a drumurilor publice naționale, fără acte permisive, eliberate de autoritățile de profil.

Foto: ASD

img22006166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!