ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal este pregătit să demareze controlul cu o singură oprire la frontiera cu UE

14:06 | 16.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Conducerea Serviciului Vamal împreună cu reprezentanții USAID Moldova și experții Programului USAID MISRA au realizat astăzi o vizită de examinare a spațiilor mobile de lucru, ce vor fi oferite de către USAID pentru controlul cu o singură oprire la frontiera cu UE, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în prezent, coridoarele comerciale ale Republicii Moldova sunt suprasolicitate atât de transporturile sezoniere de produse agricole, cât și de fluxul de mărfuri în tranzit din și spre Ucraina. În aceste circumstanțe, fluidizarea transportului de mărfuri la trecerea frontierei spre UE este extrem de importantă.

Conform autorităților vamale, un pas important în fluidizarea fluxului de mărfuri realizat de guvernul Republicii Moldova și cel al României este controlul cu o singură oprire, care va accelera trecerea frontierei și astfel va fluidiza circulația mărfurilor. Această activitate implică deplasarea funcționarilor vamali în cadrul unor posturi mobile, iar USAID Moldova oferă spațiile necesare de lucru pentru desfășurarea controalelor cu o singură oprire.

Spațiile mobile de lucru sunt similare cu containerele intermodale standard cu dimensiuni de 6 x 2.4 m, ceea ce permite transportarea lor cu camioane marfare obișnuite. Acestea sunt izolate fonic și termic, au iluminat interior performant și sistem de electrificare care permit racordarea simplă la rețea. Interiorul este amenajat cu patru posturi de lucru în format de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamentele necesare; inclusiv: computere, imprimante, safeuri și minimul necesar de confort – echipamente de aer condiționat și frigidere. Finisajele permit utilizarea atât în condiții de vară, cât și de iarnă.

Serviciul Vamal a specificat că, datorită acestor spații de lucru, complet autonome și mobile, oferite de USAID Moldova, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Serviciului Vamal este gata din punct de vedere logistic să demareze în scurt timp controlul cu o singură oprire pentru a fluidiza exportul și tranzitul de mărfuri la frontiera cu UE.

Foto: Serviciul Vmal

img22006171

img22006171

img22006171

img22006171

img22006171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!