ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit 75 mln de euro sprijin european în contextul crizei energetice

18:44 | 16.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Deputatul în Parlamentul Uniunii Europene, Siegfried Mureșan, a anunţat în această seară că Republica Moldova a primit 75 de milioane de euro sprijin european în contextul crizei energetice, transmite MOLDPRES.

„Comisia Europeană a transferat astăzi Republicii Moldova 75 de milioane de euro sub formă de sprijin bugetar, având în vedere situația energetică dificilă cu care se confruntă țara”, scrie oficialul.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană continuă să sprijine cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu prețuri din ce în ce mai ridicate la gaze.

„Republica Moldova este țara cea mai afectată de creșterea prețurilor la energie, tocmai de aceea are nevoie de sprijinul nostru”, a afirmat Mureşan.

Foto simbol 

img22006180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!