ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va achiziționa 3000 de containere pentru deșeuri

19:59 | 16.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Întreprinderea Municipală Regia Autosalubritate va achiziționa 3000 de containere pentru deșeuri, de tip european. Directorul interimar al întreprinderii, Igor Gîrlea, a semnat astăzi contractul cu compania ELKOPLAST, care a fost desemnată învingătoare în urma licitației desfăşurate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, compania ELKOPLAST CZ este o societate cehă de producție cu peste 20 de ani de activitate în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor. Containerele procurate vor fi utilizate pentru înlocuirea celor uzate și suplimentarea platformelor existente, dar și a containerelor pentru reciclabile.

Tot astăzi, a fost semnat contractul cu Atrikod d.o.o., o companie din Serbia, pentru achiziționarea a șase autogunoiere cu încărcare laterală. Compania Atrikod d.o.o. și-a început activitatea în anii 60 ai secolului trecut și a evoluat într-o fabrică modernă, producătoare de echipamente pentru colectarea, transportul și compactarea deșeurilor PET. Acest tip de camioane sunt necesare pentru a înlocui camioanele uzate și învechite cu încărcare laterală care sunt la întreprindere.

Ambele achiziții au avut loc în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat din bugetul municipal, BERD, BEI și E5P și au fost efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului. De asemenea, până la finele acestei luni urmează a fi semnat și contractul pentru achiziționarea a opt autospeciale pentru transportarea deșeurilor.

Foto: chisinau.md

img22006184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!