ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu mai mulți rezidenți ai Zonei Economice Libere Bălți

11:27 | 17.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit ieri cu câțiva agenți economici, rezidenți locali și internaționali ai Zonei Economice Libere Bălți. În cadrul discuției, au fost abordate problemele cu care se confruntă investitorii în țara noastră și soluțiile ce ne-ar ajuta să îmbunătățim situația mediului de afaceri, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„La aceste companii lucrează circa 11 mii de angajați din Moldova - oameni care au un loc de muncă acasă, în condiții bune și cu oportunități de instruire profesională. Le-am mulțumit antreprenorilor că au investit în Moldova și, mai ales, că rămân în țara noastră, în pofida dificultăților generate de război”, a spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că experiența companiilor rezidente în ZEL Bălți ne arată că Moldova are un bun potențial de afaceri.

„Exemplul lor poate încuraja noi investiții, care să creeze noi locuri de muncă. Noi vom continua să facem ordine în instituții, pentru ca ele să fie corecte în relația cu businessul. Am menționat, în context, reforma justiției, creșterea calității și relevanței educației, asigurarea concurenței loiale. Așa, pas cu pas, vom construi o economie puternică și incluzivă, și o țară prosperă”, a subliniat președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!