ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energoatom-ul ucrainean a denunțat un atac cibernetic fără precedent

11:55 | 17.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 17 aug. /MOLDPRES/. Într-un comunicat difuzat marți, operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunţat un atac cibernetic rus "fără precedent" împotriva site-ului său, precizând că funcţionarea acestuia nu a fost perturbată, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

În comunicat este menționat că "pe 16 august 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse împotriva site-ului oficial al Energoatom". Instituția ucraineană precizează că site-ul "a fost atacat de pe teritoriul Rusiei".

Hakerii ruși uniți în "Armata cibernetică a poporului" a utilizat 7,25 milioane de roboţi de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a anunțat compania ucraineană, potrivit căreia această încercare de piratare "nu a avut un impact considerabil asupra activităţii site-ului Energoatom".

Foto: ukrinform.ru

img22006199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!