ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanți ai businessului gastronomic turistic au fost instruiți la Strășeni

13:31 | 17.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. "Dezvoltare locală și cooperare transfrontalieră în domeniul produselor agricole și alimentelor tradiționale" a fost tema unui seminar de instruire, organizat în oraşul Străşeni, pe 15-16 august, de Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova, transmite MOLDPRES.

Aceste instruiri, desfășurate cu genericul "Bucătăria locală motivează călătoriile în destinațiile turistice", a adunat participanții din toate regiunile Republicii Moldova, reprezentanți ai pensiunilor, vinăriilor, muzeelor etc.

„Au fost doua zile pline de idei alături de oameni cu experiență in domeniul turismului şi bucatelor tradiționale. S-a discutat de ce turismul gastronomic poate fi atracție motivantă într-o destinație turistică, care sunt obstacolele care apar și cum le putem depăși”, au afirmat organizatorii.

De asemenea, formatorii profesioniști în aceste ateliere și reprezentantii Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova au explicat participanţilor cât este de importantă promovarea produselor tradiționale, care pot obține o valoare adăugată prin desemnarea ca Denumire de Origine Protejată, Indicație Geografică Protejată sau Specialitate Tradițională Garantată.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect european transfrontalier implementat în arealul Mării Negre împreună cu partenerii din Grecia, România, Bulgaria și Ucraina.

Foto: Muzeul Străşeni 

img22006204

img22006204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!