ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP a anunțat un nou caz de deces provocat de malaria tropică

13:47 | 17.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ a anunțat astăzi că a înregistrat un nou caz de deces provocat de malarie tropică la un cetățean al Republicii Moldova, revenit recent din Africa, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, este vorba de un bărbat, născut în anul 1996, angajat al unei companii de construcții, care în perioada 3 iunie - 26 iulie s-a aflat în Benin, Africa de Vest, fără a administra tratamentul specific antimalaric.

Primele semne clinice ale bolii au apărut la data de 6 august, caracterizate prin: febră 38,0C, dureri de cap, slăbiciuni generale, transpirație abundentă. Pe parcurs, starea bolnavului s-a agravat și a fost solicitată ambulanța, acesta fiind internat în spitalul „T. Ciorbă”. În aceeași zi, a fost confirmată diagnoza de malarie tropică, bolnavul fiind transferat în stare critică în secția de terapie intensivă a Institutului de Medicină Urgentă, unde a decedat.

Specialiștii reiterează că malaria poate fi prevenită şi tratată dacă sunt respectate principiile de protecție recomandate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Conform ANSP, Republica Moldova, mai bine de jumătate de secol, este o țară liberă de malarie indigenă, dar sistematic înregistrează cazuri de malarie cu statut de import.

Foto simbol

img22006206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!