ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turiștii fug din Crimeea

15:32 | 17.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 17 aug. /MOLDPRES/. Agenția de stat rutieră rusă a anunțat marți un număr record de vehicule care au traversat Podul Crimeii, la doar câteva zile după ce exploziile au zguduit baza aeriană Saki de pe coasta de vest a Crimeii, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

În comunicat se arată că „în cursul zilei de 15 august, 38.297 de mașini au traversat podul în ambele direcții”, se arată în comunicat.

Recordul de traversări a fost înregistrat cu câteva ore înainte de un alt set de explozii la instalațiile militare din peninsula Crimeea.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare și geolocalizate de CNN au arătat cozi lungi și ambuteiaje pe drumurile care duc spre Podul Crimeii, în direcția Rusiei, în zilele de după exploziile de săptămâna trecută.

Funcționarii locali au minimalizat dimensiunea cozilor, spunând că acestea au fost rezultatul unor controale mai stricte pe pod din motive de securitate și nu din cauza unei creșteri a traficului de ieșire.

„Din punctul de vedere al faptului că fug din Crimeea, aceasta este o minciună completă, nu există nicio îndoială”, a declarat marți șeful administrației Crimeii, controlată de Rusia, Serghei Aksionov, la televiziunea de stat rusă.

Luna trecută, Aksionov a recunoscut lovitura asupra industriei turismului din Crimeea, spunând că se așteaptă un declin de 40% în timpul verii. Asociația de turism din Rusia a făcut o predicție similară în iunie.

Foto: telegram

img22006209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!