ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata ucraineană a distrus noi baze militare rusești

08:46 | 18.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 18 aug. /MOLDPRES/. Armata ucraineană a anunţat miercuri, 17 august, distrugerea unei baze militare ruse la Nova Kahovka, în regiunea ocupată Herson, în sudul ţării, operaţiune în care ar fi decedat între 10 şi 15 soldaţi ruşi, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Serviciul de presă al armatei ucrainene a publicat o înregistrare video pe contul său Telegram în care se pot vedea clădiri distruse, dărâmături şi vehicule calcinate.

"Conform informaţiilor preliminare, acest videoclip confirmă un caz reuşit de 'fumat într-un loc neautorizat'", afirmă departamentul, reluând ironii ale oficialilor ucraineni care în ultimele zile au atribuit exploziile din peninsula Crimeea "mucurilor de ţigară nestinse".

"S-a stabilit că între 10 şi 15 ocupanţi au părăsit definitiv chat-ul şi că mulţi alţii se pregătesc să plece", adaugă pe aceeaşi tonalitate ironică departamentul de comunicare.

Orașul Nova Kahovka, cu aproximativ 50.000 de locuitori înainte de război, este astăzi unul dintre principalele centre logistice pentru forţele ruse din regiunea Herson.

Militarii ruși au confirmat atacul forţelor ucrainene, se pare cu HIMARS, asupra cazărmii trupelor ruse din Nova Kahovka.

Invadatorii ruşi transferă urgent avioane şi elicoptere în Crimeea ocupată, după o serie de explozii produse în peninsula anexată, potrivit agenţiei de presă Unian, citând surse oficiale. Militarii ruși iau măsuri pentru a transfera parţial tehnică aeronautică de pe aerodromuri avansate din Crimeea spre aerodromuri alternative şi baze militare permanente de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a comunicat că "după evenimentele recente din Crimeea, ruşii îşi transferă de urgenţă avioanele şi elicopterele în adâncul peninsulei şi pe aerodromurile Federaţiei Ruse".

Cel puţin 24 de avioane şi 14 elicoptere au fost relocate, conform GUR. 

img22006219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!