ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul SIS a avut o întrevedere cu omologul român

09:55 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, director al Serviciului Român de Informaţii. În cadrul acestei întâlniri, oficialii au abordat teme de interes comun în formatul parteneriatului bilateral în vederea prevenirii riscurilor şi ameninţărilor ce pun în pericol securitatea naţională şi regională, comunică MOLDPRES.

Cei doi şefi ai serviciilor de informaţii s-au pronunţat pentru intensificarea relaţiilor de colaborare privind combaterea ameninţărilor transfrontaliere, crimei organizate transfrontaliere, atacurilor teroriste și cibernetice, precum și a radicalizării și dezinformării.

De asemenea, au fost puse în discuție obiectivele asumate de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova ce vizează reforma instituțională, creșterea gradului de încredere a cetățenilor și transparentizarea activității SIS.

Părțile au trecut în revistă aspecte cu privire la evoluţiile regionale cu potenţial impact asupra stării de securitate a celor două state şi au agreat instituirea de noi mecanisme de cooperare orientate la eficientizarea procesului de contracarare a riscurilor ce afectează climatul regional şi european de securitate.

Foto: SIS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!