ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistrații francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil al lui Vladimir Plahotniuc

10:15 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez - una din zonele de elită ale Franței - aparținând cetățeanului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, despre acest fapt, autoritățile franceze au informat Procuratura, printr-o notificare primită recent. Conform estimărilor autorităților franceze, bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane de euro. Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilității aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova.

Citând autoritățile cipriote, judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Marea Britanie și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din R. Moldova.

Procurorii anunță că în continuare, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către AGRASC – structură franceză similară cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA din Moldova, până la pronunțarea unei soluții pe dosar.

Foto: anticoruptie.md

img22006224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!