ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei camere de audiere de la MAI au fost modernizate cu sprijinul SUA și PNUD

11:28 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Două camere de audiere de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și una de la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI au fost modernizate. Încăperile au fost renovate și echipate în cadrul proiectului „Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al Guvernului SUA, transmite MOLDPRES.

Potrivit PNUD, cele două încăperi se află în sediul central al MAI. Acestea au fost dotate cu sistem de aer condiționat, de alarmă de incendii și monitorizare video. Toate spațiile au fost izolate fonic și s-a instalat iluminare eficientă energetic. Totodată, a fost amenajat un spațiu adiacent în care sunt amplasate mijloacele tehnice de comunicare și monitorizare.

În cadrul aceluiași proiect, la SPIA au fost echipate o cameră de audiere și un depozit de păstrare a corpurilor delicte. Camera de audiere este utilizată pentru intervievarea persoanelor în cauzele penale intentate pentru comiterea infracțiunilor de corupție sau altor ilegalități. Echipamentul instalat permite înregistrarea integrală a procesului de depunere a mărturiilor sau a audierilor. Ulterior, informația este analizată pentru a fi utilizată în procesul penal, fără posibilitatea de a interveni pe conținut. Totodată, camera de păstrare din sediul SPIA servește pentru depozitarea corpurilor delicte și a altor obiecte care au legătură cu cauzele penale examinate. 

„Un sistem de securitate contemporan trebuie să fie transparent și accesibil pentru apărarea părților. Datorită suportului partenerilor strategici ai instituției, am reușit să reconstruim aceste camere de audieri și păstrare a probelor. Mulțumim pentru suport constant în modernizarea sistemului afacerilor interne reprezentanților PNUD și Guvernului SUA”, a afirmat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu. 

Suprafața totală a încăperilor modernizate este de 70 de metri pătrați, iar costurile de reconstrucție și dotare au constituit circa 500 de mii de lei (aproximativ 25 de mii de euro).

Foto: PNUD

img22006228

img22006228

img22006228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!