ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău va avea loc un Târg apicol

12:33 | 18.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Asociația Națională a Apicultorilor, în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani al municipiului Chişinău, va organiza, în perioada 19-21 august, Târgul apicol care se va desfășura în scuarul Catedralei Mitropolitane din centrul capitalei, transmite MOLDPRES.

Târgul este anual și la el sunt așteptați circa cinci mii de vizitatori, care vor avea posibilitatea să procure produse apicole în asortiment. Acesta este organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, precum și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.

Potrivit lui Ion Maxim, director executiv al AO Asociația Națională a Apicultorilor din R. Moldova, în cadrul evenimentului apicultorii vor prezenta roadă din anul curent, precum și produse derivate în asortiment. „Este interesant că în anul acesta mierea de salcâm are o culoare verzuie deschisă și un gust deosebit, ceea ce denotă calitatea și puritatea naturală a produsului”, a spus Maxim.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste şapte mii de apicultori înregistrați oficial și circa 255 de mii de familii de albine.

img22006230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!