ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a beneficiat de un set de echipamente donat de Ambasada SUA

14:44 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Un set de echipamente a fost donat astăzi Inspectoratului General al Poliției (IGP) de către Ambasada SUA în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGP, din donație fac parte calculatoare, un generator și tablete cu suport pentru utilizarea în unitățile de transport. Acțiunea are scopul de a digitaliza unele procese de muncă, dar și de a asigura mobilitatea și operativitatea intervenției.

„Mulțumim partenerilor noștri de la Ambasada SUA în R. Moldova pentru deschiderea continuă și suportul valoros oferit poliției. Apreciem donația oferită și sunt convins că relațiile noastre de colaborare vor aduce beneficii majore pentru îmbunătățirea sistemului polițienesc, dar și pentru sporirea siguranței cetățenilor în comunitate” a menționat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

O parte din donație urmează a fi repartizată polițiștilor din prima linie, care interacționează cu cetățenii. Totodată, prin asistența oferită se propune îmbunătățirea capacităților instituționale în domeniul analizei informațiilor, pentru a putea face față amenințărilor existente în societate și a spori siguranța cetățenilor.  

Foto: IGP

img22006234

img22006234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!